
Ez a recept egy, előre elkészíthető, mézespuszi recept, és nagy előnye, hogy finom puha lesz .
Hozzávalók a tésztához:
Majd dió nagyságú darabokat szakítunk belőle és mint a gombócot formáljuk.
Lisztezett tepsibe rakjuk,ne túl közel egymáshoz ,mert nőni fognak.
Közepes tűznél sütjük.
Hab a tetejére:
.............................................................................................
Egy nagyobb tálba az összes kisült tésztát beletesszük, majd ráöntjük a habot,és gyorsan összerázzuk. Fakanállal is lehet segíteni forgatni.
A hab készítéshez csak akkor fogjunk hozzá, ha az összes puszi kisült.
Mindig csak egy tepsivel készítsünk el. mert mire az előző kisül addig ellehet készíteni a következőt is.
Tálcára vagy sütőpapírra rakosgatjuk szét, egyenként amíg meg nem szárad.
/ gyorsan kell dolgozni, mert elég hamar szikkad/
Ízlés szerint lehet hab helyet csokival bevonni , ilyenkor én vegyes gyümölcsízt teszek a közepébe.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg liszt
- 1 cs szalagória
- 1 cs fahéj
- 15 szem szegfűszeg
- 30 dkg porcukor
- 8 kanál olvasztott méz
- 1 egész tojás
- 4 tojássárga
- 3 dl tej
Majd dió nagyságú darabokat szakítunk belőle és mint a gombócot formáljuk.
Lisztezett tepsibe rakjuk,ne túl közel egymáshoz ,mert nőni fognak.
Közepes tűznél sütjük.
Hab a tetejére:
- 4 tojásfehérje
- 40 dkg porcukor
- 1 kanál ecet/10%-os /
.............................................................................................
Egy nagyobb tálba az összes kisült tésztát beletesszük, majd ráöntjük a habot,és gyorsan összerázzuk. Fakanállal is lehet segíteni forgatni.
A hab készítéshez csak akkor fogjunk hozzá, ha az összes puszi kisült.
Mindig csak egy tepsivel készítsünk el. mert mire az előző kisül addig ellehet készíteni a következőt is.
Tálcára vagy sütőpapírra rakosgatjuk szét, egyenként amíg meg nem szárad.
/ gyorsan kell dolgozni, mert elég hamar szikkad/
Ízlés szerint lehet hab helyet csokival bevonni , ilyenkor én vegyes gyümölcsízt teszek a közepébe.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése