2009. december 21., hétfő

Mézespuszi


Ez a recept egy, előre elkészíthető, mézespuszi recept, és nagy előnye, hogy finom puha lesz .

Hozzávalók a tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 1 cs szalagória
  • 1 cs fahéj
  • 15 szem szegfűszeg
  • 30 dkg porcukor
  • 8 kanál olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 4 tojássárga
  • 3 dl tej
A hozzávalókat összegyúrjuk,és kb két órahosszat pihentetjük.
Majd dió nagyságú darabokat szakítunk belőle és mint a gombócot formáljuk.
Lisztezett tepsibe rakjuk,ne túl közel egymáshoz ,mert nőni fognak.
Közepes tűznél sütjük.

Hab a tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 40 dkg porcukor
  • 1 kanál ecet/10%-os /
Gőz felett készítjük, állandó kavarással./10-15 perc /
.............................................................................................
Egy nagyobb tálba az összes kisült tésztát beletesszük, majd ráöntjük a habot,és gyorsan összerázzuk. Fakanállal is lehet segíteni forgatni.

A hab készítéshez csak akkor fogjunk hozzá, ha az összes puszi kisült.
Mindig csak egy tepsivel készítsünk el. mert mire az előző kisül addig ellehet készíteni a következőt is.

Tálcára vagy sütőpapírra rakosgatjuk szét, egyenként amíg meg nem szárad.
/ gyorsan kell dolgozni, mert elég hamar szikkad/

Ízlés szerint lehet hab helyet csokival bevonni , ilyenkor én vegyes gyümölcsízt teszek a közepébe.


Jó étvágyat kívánok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése