A recept vegetáriánus változata hús helyett gombával készül, és párolt barna rizs köretet ajánlok mellé.
Tehát, a hozzávalók:
- csirkemellfilé (esetleg sertés hús, ha valaki azt favorizálja inkább.)
- méz
- szójaszósz
- só
- bors
- chili
- olaj
- húsalaplé
- gyümölcs
Az elkészítése nagyon egyszerű:
Kevés felforrósított olajba belerakjuk a felcsíkozott csirkemellfilét, egy nagyon picit megpirítjuk, hogy szép színe legyen. (Túlságosan ne pirítsuk meg, mert nagyon száraz lesz a husi.)
Ezután levesszük a tűzről - egy nagyon picit hűl az olaj, így nem fog 'fröcskölni-, majd felöntjük egy kevés húslével. Ebben fog párolódni a pipimell.
Ezután visszatoljuk a tűzre a serpenyőt, és rakunk bele mézet, majd a szójaszószt, a chilit és sózom, borsozom - ízlés szerint.
Amikor már majdnem átpuhult a hús, belerakjuk a feldarabolt gyümölcsöt.
Én úgy készítem, hogy a gyümölcs ne főljön szét, éppen csak megpárolom.
A párolt rizs kiváló köret lehet mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése