2009. december 14., hétfő

Mézes-szójás csirkemell

Egy nagyon finom mézes receptet osztok meg veletek! Én már többször készítettem, és aki kóstolta mind a 10 ujját megnyalta. :)

A recept vegetáriánus változata hús helyett gombával készül, és párolt barna rizs köretet ajánlok mellé.


Tehát, a hozzávalók:
  • csirkemellfilé (esetleg sertés hús, ha valaki azt favorizálja inkább.)
  • méz
  • szójaszósz
  • bors
  • chili
  • olaj
  • húsalaplé
  • gyümölcs

Az elkészítése nagyon egyszerű:

Kevés felforrósított olajba belerakjuk a felcsíkozott csirkemellfilét, egy nagyon picit megpirítjuk, hogy szép színe legyen. (Túlságosan ne pirítsuk meg, mert nagyon száraz lesz a husi.)
Ezután levesszük a tűzről - egy nagyon picit hűl az olaj, így nem fog 'fröcskölni-, majd felöntjük egy kevés húslével. Ebben fog párolódni a pipimell.
Ezután visszatoljuk a tűzre a serpenyőt, és rakunk bele mézet, majd a szójaszószt, a chilit és sózom, borsozom - ízlés szerint.
Amikor már majdnem átpuhult a hús, belerakjuk a feldarabolt gyümölcsöt.
Én úgy készítem, hogy a gyümölcs ne főljön szét, éppen csak megpárolom.
A párolt rizs kiváló köret lehet mellé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése